Misshandel

Få hjälp av en av Sveriges vassaste advokater

Stormade plan – målvakt utsatt för misshandel

Ett av årets mest spektakulära och omtalade fall av misshandeln inträffade på Stadsparkvallen den 15 augusti. En 17-årig stormade in på planen i slutminuterna och misshandlade Östersunds målvakt Aly Keita. 17-åringen är nu anhållen misstänkt för misshandel och dessutom för falskt larm, grovt brott, berättar Aftonbladet. 

I slutet av matchen mellan Jönköping Södra och Östersund inträffade den omtalade händelsen. Matchen stod 1-1 när den maskerade 17-åringen, som kommer från Södertälje, rusade in och överföll Keita. Han övermannades snabbt av ordningsvakter och andra spelare och greps omedelbart.

Hotade med sprängmedel

I samband med händelsen så berättade mannen att han dessutom placerat två väskor med sprängmedel under läktarna på Stadsparksvallen. Inget sprängmedel hittades dock på arenan.

Än så långe har inga motiv till handlingen kommit fram och polisen är förtegen om huruvida 17-åringen har förekommit i huligansammanhang tidigare. Han är nu anhållen misstänkt för misshandel och olaga hot.

Mannen dömd sedan tidigare

Södertäljebon är dock sedan tidigare misstänkt för misshandel och dömd för olovlig körning.

- Han sa inte ett ljud, han bara reste sig bara och sprang rakt in på planen mot målvakten, säger ett vittne som satt på samma läktare som 17-åringen.

Matchen avbröts omedelbart efter händelse och läktarna utrymdes. Aly Keita ådrog sig endast lindriga skador efter misshandeln.

19 Aug 2016