Misshandel

Få hjälp av en av Sveriges vassaste advokater

Man häktad för misshandel med dödlig utgång

En helg i början av mars skedde en misshandel med tragisk utgång i norrländska Boden. En 55-årig kvinna blev misshandlad till döds av en 60-årig man på en fest i en villa.

Larmet kom till polisen strax före klockan fyra natten mot lördagen den 4 mars. Polisen larmades till en villa i Boden, där en kvinna hade blivit misshandlad. Hon fördes till sjukhus i ambulans och en 60-årig man greps på platsen.

Mannen var till en början endast misstänkt för misshandel, men när kvinnan under söndagen avled på grund av skadorna anhölls han istället på sannolika skäl misstänkt för dråp.

Häktad för vållande till annans död

På måndagen häktades mannen, nu misstänkt för vållande till annans död.

Mannen var sedan tidigare åtalad för misshandel av en annan kvinna, och åklagare var oroad över att han skulle undanröja bevis som skulle försvåra utredningen. Dessutom fanns enligt åklagaren risk för att han skulle fortsätta sin brottsliga verksamhet. Samtidigt så såg man inte att det fanns uppsåt att döda, därför kunde 60-åringen inte häktas för dråp.

Mannen har varit uppe i rätten för misshandel tidigare. För tio år sedan hittades polisen en död man i 60-åringens lägenhet i Boden, och 60-åringen dömdes senare till två års fängelse för grov misshandel. Vid det tillfället ska den nu misstänkte mannen ha slagit en annan man i huvudet med en porslinshäst efter att ha hamnat i underläge i ett slagsmål.

Mindes ingenting av misshandeln

Efter den dödliga misshandeln kunde mannen varken erkänna eller förneka händelsen, eftersom han var berusad och påstod sig ha en minneslucka från tillfället för misshandeln. Han kom inte ihåg något från festen överhuvudtaget.

Mannen hade under sin tid på anstalt i Umeå ansetts så farlig att han förflyttades till säkerhetsanstalten på Kumla. Han ansågs behöva vidare psykisk vård innan han skulle ut i samhället igen. Men nu är han alltså åter misstänkt för vållande till annans död efter en brutal misshandel.

8 Mar 2017