Misshandel

Få hjälp av en av Sveriges vassaste advokater

Skolelev misshandlades av lärare

Misshandel med hjälp av en skruvmejsel. De låter som en dålig maffiafilm, men det hände på en tekniklektion i lågstadiet.

Den minst sagt ovanliga misshandeln inträffade på en skola i Stockholmsområdet i slutet av januari. En av skolans treor hade teknik på schemat och det var ovanligt stimmigt och stökigt. Enligt uppgift ska den manlige läraren ha fått en fråga om en uppgift och som svar slagit en nioårig flicka i huvudet med en skruvmejsel. Enligt en klasskamrat ska skruvmejseln ha träffat flickan på huvudets högra sida. Läraren förnekar misshandel och hävdar att han lagt skruvmejseln på flickans huvud för att få hennes uppmärksamhet.

"Ett misstag"

- Det var ett misstag, jag trodde att det var en grillpinne. Jag hade ingen avsikt att skada henne, sade läraren enligt Aftonbladet.

Flickan började gråta, något som läraren inte ens ska ha uppmärksammat. Efter lektionen sprang flickan till en annan av skolans lärare och berättade upprört vad som hänt. Händelsen polisanmäldes och läraren stängdes först av från sin tjänst för att sedan bli avskedad efter en utredning.

Nu står läraren dessutom åtalad mot sitt nekande för misshandeln, som ska ha orsakad flickan smärta med ömhet och rodnad som följd.

- Hoppas att läraren lär av sitt misstag, säger en av nioåringens föräldrar.

16 Jun 2016