Misshandel

Få hjälp av en av Sveriges vassaste advokater

Misshandel skakar Travsverige

Travsverige skakas just nu av en rejäl skandal. En välkänd lärling anklagas för att ha misshandlat en kvinnlig hästskötare. Mannen, som arbetar på ett av de största travstallen i Sverige, riskerar nu att dömas till fängelse för misshandel, enligt Aftonbladet.

En känd travblogg berättade i veckan om händelsen. Travlärlingen ska enligt uppgifter ha misshandlat hästskötaren, som han vid tillfället hade en relation med. Enligt polisen har mannen erkänt att han ska ha slagit skötaren vid upprepade tillfällen.

Använde olika tillhyggen

Vid två av tre tillfällen ska misshandeln ha skett i det kända travstall där de båda arbetade. Mannen ska vid ett tillfälle ha använt ett grimskaft, en annan gång använde han ett spö som vapen vid misshandeln. Mannen ska dessutom ha hotat hästskötaren med att han skulle döda henne om hon polisanmälde det inträffade.

Hon anmälde ändå, och kände sig då hotad och lämnade in en anmälan till. Lärlingen är nu misstänkt för misshandel, övergrepp i rättssak och olaga intrång. Mannen har sedan maj i år haft kontaktförbud, som nu troligen kommer att förlängas. Förhandlingar om förlängning av besöksförbudet pågår. 

Har slutat arbeta på stallet

Misshandeln ledde till att hästskötaren avslutade sin anställning på travstallet, medan den misshandelsanklagade mannen arbetar kvar. Han kör fortfarande travlopp på stora banor runt om i Sverige, trots att förbundet Svensk Travsport enligt kvinnan känner till det inträffade.

- Där finns alla dokument från tingsrätten där han erkänner att han har slagit mig och att det var under arbetstid. Jag trodde faktiskt att man var lite mer skyddad som aktiv i travsporten, säger hästskötaren till bloggen.

Kvinnan berättar vidare att hon är livrädd för att ens besöka en travbana för att lärlingen kan tänkas dyka upp där.

31 Aug 2016