Misshandel

Få hjälp av en av Sveriges vassaste advokater

Fotbollssupporter dömd för misshandel av tv-journalister

En 37-årig dömdes i veckan för att ha attackerat två TV4-journalister under en fotbollsmatch i våras. Mannen dömdes för misshandel och olaga hot till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Utspelades under Stockholmsderby

Det hela utspelade sig på Tele 2 Arena i april då Djurgården mötte Hammarby i ett prestigefyllt Stockholmsderby. De två journalisterna var på plats för att bevaka matchen. När de kom tillbaka till sina platser på pressläktaren efter att ha fikat i halvtid så försökte den 37-årige mannen sätta sig vid deras arbetsbord. Journalisterna spanade efter en ordningsvakt men hittade ingen och bestämde sig för att istället ringa Djurgårdens säkerhetsansvarige. Då hotade mannen journalisterna:

- Om inte din kompis sätter sig ner så golvar jag honom på tre, sade 37-åringen och sedan var bråket igång.

En polis som var på matchen privat såg det hela från en bit längre ned på läktaren. Han reagerade när han såg att en av journalisterna fick ett knytnävsslag i ansiktet. Polisen övermannade då 37-åringen innan han lämnade över honom till ordningsvakter.

Egenföretagare och småbarnspappa

37-åringen, egenföretagare och småbarnspappa från Stockholmstrakten, var känd av polisen sedan tidigare och förekommer under elva punkter i belastningsregistret. Han har en bakgrund i en så kallad huliganfirma och har tidigare fått tillträdesförbud från svenska idrottsarenor. Detta våldsamma liv har han dock lämnat bakom sig på senare år, enligt polisens uppgifter.

Under rättegången var mannen mycket ångerfull, och sade sig på grund av alkoholpåverkan att han inte minns något från händelsen. Han bad dessutom de båda journalisterna om ursäkt med en handskakning i rättssalen. Journalisterna accepterade ursäkten.

Villkorlig dom och samhällstjänst

Mannen dömdes av Södertörns tingsrätt till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för misshandel och olaga hot. Dessutom utdömdes skadestånd på sammanlagt 9400 kronor).

- En rimlig dom, vi kommer inte att överklaga, säger 37-åringens advokat Martin Cullberg. 

22 Sep 2016