Misshandel

Få hjälp av en av Sveriges vassaste advokater

Brutal misshandel i koloniträdgård

Koloniträdgården är för många en fristad där man kan komma undan vardagens vedermödor. I helgen som gick förvandlades dock en kolonilott i Hjulsta utanför Stockholm till en brottsplats. En man misshandlades då av flera personer, bland annat med en hammare. Polisen utreder nu händelsen som ett mordförsök.

Larmet kom in till polisen söndagen den 29 maj strax före klockan fyra på eftermiddagen. Enligt larmet ska fler än två personer ha varit inblandade i bråket i koloniträdgården. När en polispatrull var på plats på brottsplatsen efter en liten stund hittades en man som låg på marken.

- Han hade blivit grovt misshandlad, sade Carina Skagerlind på polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Till sjukhus i helikopter

Mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Enligt polisen i Västerort i Stockholm hade mannen fått upprepade slag med en hammare, och dessutom blivit misshandlad med andra tillhyggen. Den dramatiska och tragiska händelsen drog på sig stor uppmärksamhet och ett stort polispådrag, och många personer samlades vid platsen där misshandeln skett. Polisen var bland annat där och sökte av platsen med hund. Dessutom fanns polishelikoptrar på plats timmarna efter händelsen.

Person togs in för förhör

Senare på kvällen togs en person in för förhör, men inga personer hade gripits. Den förhörda personens roll i det inträffade är oklar.

Platsen på Hjulsta koloniträdgård spärrades av och ett flertal personer förhördes. Polisens kriminaltekniker undersökte platsen noggrant under kvällen.

Brutaliteten i misshandeln gör att det utreds för mordförsök, enligt polisens talesperson.

31 May 2016